Arma de paintball o întâlnim sub denumirea de marker și este „piesa de rezistență” în jocul de paintball. Arma de paintball funcționează cu ajutorul unui gaz în expansiune precum aer comprimat sau dioxid de carbon propulsând bila cu vopsea.

Arma de paintball și denumirea de marker

Termenul de marker vine de la utilizarea sa în silvicultură. În acest domeniu fermierii utilizau armele de paintball (markerele) pentru a marca vitele rătăcite și copacii. Când tragi cu arma de paintball bila poate atinge o viteză de până la 350km/h. Această viteză de propulsare a bilei este posibilă datorită fluctuației de presiune de gaz și datorită reglării de tensiune internă a arcului. Acesta este motivul principal pentru care când intri pe terenul de paintball trebuie să porți echipament de protecție. Echipamentul de protecție constă în mască de protecție, mănuși, combinezon și vestă.

 

Din ce este compusă o armă de paintball?

Majoritatea armelor de paintball (markere) au patru componente principale: corpul armei, rezervorul de bile, sistemul de gaz și țeava armei. De obicei rezervorul de bile nu este inclus în prețul markerului, cu excepția cazului în care sunt cumpărate într-un pachet. În aceeași ordine de idei găsim și rezervorul armei (loader-ul). Există foarte multe modele de arme de paintball. Unele sunt sub formă de pistoale cu mâner sau pad, iar altele sunt de genul carabinelor sau a puștilor pentru umăr prevăzute cu butoiașe mai mari. De asemenea, unele dintre acestea sunt activate prin pompare (de fiecare dată când vrei să împuști trebuie să armezi arma folosindu-te de o pompă).

Alte tipuri de arme de paintball sunt cele semiautomate. Prima dată când vrei să împuști trebuie să armezi cocoșul, iar după „primul foc” arma va reactiva automat cocoșul astfel încât puteți acționa trăgaciul ori de câte ori veți dori să împușcați.

Sună acum
Vezi locația