Istoria paintball-ului

În acest articol ne-am gândit să discutăm despre istoria jocului de paintball și cum acesta a devenit cunoscut la nivel mondial. Totul a început în anul 1970, când James Hale de la Daisy Manufacturing, a inventat și brevetat ceea ce a devenit apoi prima pușcă de paintball. Această pușcă originală cu vopsea a fost fabricată și folosită la marcarea copacilor și a vitelor, iar ulterior a fost vândută pentru utilizarea în jocul de paintball, sub numele Nelson. A fost de asemenea folosită pentru marcarea zonelor periculoase și a celor care urmau a fi distruse.

Primul joc de paintball

Unul dintre primele jocuri de paintball organizate a avut loc în anul 1981, mai exact pe 27 iunie. La acest joc de paintball au fost înscriși 12 jucători care concurau unii împotriva celorlalți, folosind pistoale Nel-spot 007. Inițial aceste pistoale au fost folosite de serviciul forestier, pentru marcarea copacilor care urmau a fi tăiați. Printre jucători s-au numărat: un angajat al bursei de pe Wall Street, Hayes Noel, Robert Gurnsey, autorul documentarului “Pumping Iron”, Charles Gaines și alți nouă participanți. Jocul consta în capturarea steagului. Învingătorul, Ritchie White, a capturat toate steagurile, fără să tragă nici măcar o singură dată!

 • În aprilie 1982, a fost înfințat primul teren de paintball în aer liber în Rochester, N. Y., de către Caleb Strong, unul dintre actualii proprietari ai PMI Northeast.
 • 1982 a fost anul în care Charles Gaines înregistrează pe piață jocul de paintball sub numele de „Jocul Național de Supraviețuire„, a fost compania care comercializa și distribuia produsele necesare pentru paintball. Articolele despre primul joc, scrise de actualii jucători, au fost publicate în “Sports Illustrated”, precum și în alte publicații naționale.
 • În 1983 a avut loc primul Campionat Național de NSG care a costat nici mai mult, nici mai puțin de 14.000 $. De atunci s-au deschis primele terenuri de paintball în aer liber în Toronto și Canada.
 • 1984, a fost anul în care jocul de paintball ajunge în Australia, sub numele de „Jocurile Pușcașilor. Tot în același an, Caleb Strong inaugurează primul teren de paintball acoperit în Buffalo N.Y.
 • Un an mai târziu, în 1985 terenul de joc acoperit a ajuns și în Europa, mai exact în Anglia.

Jocul de paintball în Europa

 • Un an mai târziu, în 1985 terenul de joc acoperit a ajuns și în Europa, mai exact în Anglia.
 • În 1988, a fost fondată Asociația Internațională a Jucătorilor de Paintball, o asociație non–profit dedicată învățării, dezvoltării și siguranței sportului numit paintball.
 • 1991, anul răspândirii deoarece jocul de paintball ajunge în Franța, Danemarca și alte țări din Europa.
 • Între 1992 și 1993, a fost înfințată Liga Națională Profesionistă de Paintball, jucătorii profesioniști urmând să participe la competiții sportive în Reno, New York, Boston, precum și în alte orașe din SUA.
 • Doi ani mai târziu,în 1993, canalul de sport ESPN a filmat și transmis cupa organizată de Revista Competițiilor și Evaluărilor Jocului de Paintball a NPPL, “DC Cup”, în suburbia Washington D.C., Bowie, Maryland. A fost prima dată când ESPN transmitea un joc de paintball.
 • În 1994, Warpig a construit pentru prima dată un site dedicat paintball-ului.
 • 1996, a fost anul de foc deoarece tot mai multe țări inaugurează terenuri de joc, magazine, și se organizează competiții în Canada, Statele Unite, Australia, Anglia, Scoția, Danemarca, Franța, Olanda, Germania, etc.

Focus Internațional a organizat cea mai mare competiție de paintball pe teren acoperit, în 1998, la centrul Skydome, din Toronto, Canada. PCRI, Airgun Designs și Worr Game Products au organizat prima și cea mai mare conferință de certificare tehnică de până atunci, cu scopul de a pregăti magazinele de paintball și proprietarii de terenuri în tehnologia armelor cu vopsea. Dacă și tu dorești să participi la un eveniment dedicat jocului de paintball, te așteptăm la Open Game sau la alte evenimente organizate de către noi.

Sună acum
Vezi locația