Jocul de paintball este un sport în care jucătorii pot participa individual sau în echipă. Țelul în jocul de paintball este de a elimina adversarii prin marcarea loc cu bile cu vopsea îndeplinind scopul misiunii. Aceste bile sunt “gloanțele” armei tale cu care, odată atinsă ținta, se vor sparge marcând locul cu vopsea. Jocul de paintball se practică și la nivel de sport profesionist. Asta înseamnă că există competiții naționale și internaționale, echipe profesioniste care luptă pentru supremație în diferite ligi de paintball. De asemenea, acest joc se practică și la antrenamentul forțelor de ordine și armată.

Arma de paintball sau marker

Arma de paintball este cunoscută și sub denumirea de marker. Aceasta are rolul de a propulsa bila cu vopsea către țintă. Dar ca să poată să parcurgă această etapă, arma de paintball este dotată, la rândul ei, cu o butelie de dimensiuni reduse umplută cu aer comprimat, dioxid de carbon sau azot sub presiune. Există o întreagă varietate de markere: unele sunt de forma unor pistoale cu mâner sau pat care folosesc bilele de vopsea cu ajutorul unor mici cartușe de 12g de CO2 și trebuie sa fie schimbate la aproximativ 20-25 de împușcături. Alte feluri de markere sunt de genul carabinelor, a puștilor prevăzute cu mânere pentru umăr și butelii mai mari. Însă, indiferent de armă, jocul de paintball mereu este o plăcere!

arma folosita in jocul de paintball

Teren amenajat in stil western pentru jocul de paintball sau airsoft

Unde se practică jocul de paintball?

Jocul de paintball se practică atât pe terenuri interioare cât și pe cele exterioare și sunt de dimensiuni variate. Pe terenul de joc se găsesc diferite obstacole naturale sau artificiale pe care participanții le folosesc pentru a se ascunde. Astfel, jocul de paintball devine mai palpitant și îți administrează și o mică doză de adrenalină. De jur împrejurul terenului de joc regăsim o plasă specială pentru ca bilele sa nu depășească aria terenului. Regulile de joc variază, acestea constă în capturarea steagului, eliminarea, limita numărului de bile folosite, apărarea sau atacul unei anumite zone de pe teren etc. În funcție de tipul de joc, o partidă se poate desfășura în câteva minute sau chiar zile, dacă facem referință la jocul de tip scenariu.

Sună acum
Vezi locația