Masca de paintball este concepută pentru a oferi protecție feței. Dacă doriți să vă achiziționați o mască de paintball trebuie să aveți în vedere modelul pe care îl alegeti (masca trebuie să vă ofere protecție, dar în același timp trebuie să vă ofere și confort). În general toate măștile sunt făcute să ofere protecție împotriva accidentelor, însă sunt recomandate măștile cu rigiditate mai ridicată deoarece sunt mai rezistente.

Masca – lentile de protecție

Atunci cand va orientati spre variante de lentile pentru masca de paintball, oferiți atenție sporită la câmpul vizual permis de modelul de lentile ales și dacă acestea sunt sau nu sunt lentile termale. Câmpul vizual al oamenilor este de 180 grade și atunci când îndreptați privirea spre un anumit obiect, câmpul vizual se restrânge și mai mult. Dacă jucați paintball într-o zonă cu multe obstacole și vă orientați doar privind din spatele obstacolelor, pe lateral, atunci un câmp vizual de 120 de grade oferit de mască este suficient. Lentile termale pot fi lentile simple tratate termic sau lentile duble care sunt separate de o peliculă de aer care circulă între cele două lentile lipite între ele la margini. Există și lentile care vin pe diferite culori, în funcție de climatul unde se joaca paintball, care funcționeaza ca și ochelarii de soare, reținând sau dispersând razele UV.

Captuseala măștilor de paintball

Poate nu se dă foarte mare importanță, dar căptușeala din interiorul măștii de paintball, daca este realizată cum trebuie, oferă o protecție sporită deoarece, pe termen lung masca nu se va fisura. Căutați măști cu o captușeală care se mulează pe față, dar care se și întoarce la forma inițială atunci când este scoasă de pe cap. Țineți cont de modul în care căptușeala este atașată de masca de paintball și verificați dacă căptușeala este lipită corespunzător. Nu în ultimul rând, verificați modul în care masca se simte la purtare, ele sunt gândite să reziste mult timp, dar căptușeala și/sau forma care nu oferă confort, devine greu de suportat la utilizări repetate. Căutați o mască de paintball care se mulează ferm pe cap, făra sa existe miscare laterala. Exista modalitati de a fixa chingile de fixare astfel incat sa se adjusteze foarte bine pe cap.

Cele mai multe dintre măștile de paintball vin dotate cu un vizor pe post de accesoriu util pe terenul de joc. De asemenea, găsim măști de paintball sunt diferite culori, de la roșu aprins la albastru până la negru sau variații de camuflaj. Totodată, măștile de nivel superior se pot customiza sau permit schimbul de lentile sau de accesorii față de dotările standard.
Sună acum
Vezi locația