Paintball vs Airsoft

Airsoft-ul a luat amploare în ultimii ani în România, însă multă lume confundă jocul de paintball cu airsoft. De aceea ne-am propus ca în rândurile ce urmează să vă prezentăm care sunt diferențele dintre un joc de paintball și airsoft.

Armele – Paintball vs Airsoft

Există deosebiri, dar există și asemănări între armele de paintball și cele de airsoft. La paintball armele se numesc markere, în timp ce la airsoft se regăsesc sub denumirea de replici. Armele de airsoft seamănă foarte mult cu cele reale, atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere al greutății, materialelor folosite etc. Modul de funcționare se aseamană oarecum: atât armele de paintball (markerele), cât și cele de airsoft  funcționează cu CO2 sau HPA. Singura diferență este că unele modele de arme de airsoft pot funcționa și pe baterii.

Bilele – Paintball vs Airsoft

Bilele de paintball sunt doar cu vopsea și de aceea jucătorul care este nimerit nu poate nega deoarece, la impact, bila cu vopsea se va sparge. La airsoft bilele nu mai sunt cu vopsea, ci de plastic, iar jucătorul nimerit va trebui să fie „fair play” și să recunoască.

Echipament – Paintball vs Airsoft

Dacă există oarecum diferențe între arma de paintball și cea de airsoft sau bila de paintball sau cea de airsoft, atunci, cu siguranță, regăsim deosebiri și la echipamente. Echipamentul de paintball este compus dintr-un costum pentru ca vopseaua bilelor sa nu păteze hainele, cască cu ochelari pentru protecția capului și a ochilor, mănuși și armă. La airsoft, bilele fiind din plastic, pot fi mai dureroase, motiv pentru care și echipamentul este realizat dintr-un material mai dur. Un plus față de echipamentul de paintball este că cel de airsoft vine cu protecție pentru coate și genunchi, iar încălțămintea este mai dură.

În concluzie, jocul de paintball este similar airsoft-ul. Ambele au la bază ideea de „fair play”, iar atâta timp cât această idee persistă pe terenul de joc, un lucru este sigur: distracția și adrenalina vor crea o experiență desăvârșită care, cu siguranță, te va face să te reîntorci pe terenul de joc.
Sună acum
Vezi locația