Atunci când mergi pentru prima dată pe terenul de paintball, pe lângă distracția alături de prieteni, va trebui să ți cont de regulile care ți se impun de către arbitru. Ți se va da un echipament de paintball care constă în mască, combinezon, mănuși, armă (marker), loader, butelie CO2 și vestă, iar arbitrul se va asigura că le utilizezi în mod corespunzător. În continuare vă vom prezenta care sunt regulile de bază atunci când intri pe terenul de paintball.

Prima zi la paintball – Siguranța

Unul dintre lucrurile importante este că masca de paintball trebuie să o porți atâta timp cât ești pe terenul de paintball. Masca poate fi scoasă doar în locurile indicate de către arbitru (safe zone). În cazul în care arbitrul omite să indice locurile în care poți scoate masca, mai bine întrebi înainte de începerea jocului și te asiguri că toată lumea a înteles unde și când masca poate fi dată jos. Un alt lucru foarte important în ceea ce privește siguranța pe terenul de paintball este butonul de siguranță al armei de joc (markerului). Unii organizatori poate nu țin cont de acest lucru, însă această protecție care blochează arma va scuti multă lume de lovituri accidentale.

Nu folosi aceleași bile

Deși uneori pare tentant și este frustrant să rămâi fără bile în timpul jocului, ferește-te să încarci arma cu bile folosite. Bilele de paintball au în compoziție un miez lichid colorat învelit într-o capsulă. Odată trase din marker, acestea se deformează. În momentul în care încerci să le refolosești, bilele se vor sparge în interiorul marker-ului, iar acesta nu va mai funcționa. De asemenea, nu este recomandat să tragi cu bilele în propria echipă. Fair Play-ul este esențial în jocul de paintball. Dacă vrei să descoperi ce însemnă jocul de paintball și să te bucuri de satisfacția de a face parte dintr-o echipă, gândește de două ori și trage o dată. Dezvolta-ți discernământul și încearcă să conștientizezi poziția, pe terenul de paintball, a membrilor echipei proprii.

Sfaturi utile

Jocul de paintball este distractiv atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici (cu o vârstă minimă de 12 ani). În cazul acestora din urmă, pentru a juca paintball va trebui să vină însoțiți de un tutore legal. Dacă ai cel putin 18 ani trebuie doar să îți aduni prietenii și vă așteptăm pe terenul de paintball. Un alt lucru important este că nu poți face rezervare pentru o singură persoană (trebuie să fie un grup de cel puțin 10 persoane).Fiind pentru prima dată când pășești pe un teren de paintball, este posibil să te concentrezi doar pe o singură țintă, iar restul echipei adverse poate să te înconjoare și să te elimine. Așa că fii constant conștient de ce se întâmplă în jurul tău! Obstacolele sunt făcute pentru a te feri de echipa adversă. Este interzis să te urci sau să sari peste ele deoarece vei risca să te accidentezi.

Daca arbitrul vede că prezinți un pericol atât pentru tine cât și pentru ceilalți participanți la joc acesta are dreptul de a te scoate din joc. Nu în ultimul rând, acest joc presupune mișcare, motiv pentru care nu este recomandat să stai ascuns după obstacole și să aștepti ca adversarii să vină la tine. S-ar putea să te plictisești! Periodic organizăm evenimente precum Open Game unde pot participa toți cei fără echipă. Pentru a face o rezervare îți recomandăm să ne contactezi cu 2-3 zile înainte la adresa de e-mail contact@paintballhunter.ro sau la numărul de telefon 0738.597.086.
Sună acum
Vezi locația